keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Brysselin reissu plus kevennyksen jälkeinen yläkroppatreeni

Viiden päivän Belgian Brysselin reissu on nyt paketissa. Tiivistettynä : Suurimmat nähtävyydet tuli nähtyä, roskaa syötyä sekä ja siinä sivussa rahat kivasti kulutettua. Joka ilta tuli syötyä Brysseliläistä suklaata ns. failureen jotta sai nukuttua pitkään. Ja oli muuten kylmempää kun Suomessa, mikä yllätti ainakin itseni =) Upouusi Hotel Sandton aivan ydinkeskustassa teki reissaamisesta kivutonta vaikka klo 12 kirkon kellot herättikin.

Seuraava loma onkin sitten juhannuspyhät, josta taistellaan itsenäisyyspäivän kautta jouluun niinkuin aina ennenkin. Totaalitreenitauko teki hyvää, reilu 10 tunnin yöunet teki terää. Pientä jälkivösymystä aiheutti tunnin aikaero ja päälle kellojen siirtely tunnilla kaupan päälle.

Joitain vinkkejä teille jotka Brysseliin aiotte mennä ja olette yhtä tietämättömiä kun mitä itse olin ennen matkaa.

-Lentokentältä lähtee bussit 21 ja 12 Schumanin asemalle(Muistisääntönä:Schumacher lyhennettynä), josta voi vaihtaa Metroon. 24h,48h tai 72h(=14€) lipun tai 10x lipun voi ostaa kätevästi automaatista ja se käy kaikkiin julkisiin kulkuneuvoihin. Näin pääsee keskustaan edullisesti puolessa tunnissa.

-Metrokartta kannattaa hommata, ja opaskirja mistä löytyy tietoa kohteista. Netistä googlettamalla ei nimittäin meinannut löytää lähellekään kaikkia kohteita. Opaskirja metrokartalla oli tärkeä tekijä reissun onnistumisen kannalta.


Kuva 1. Metroliikenne toimii =)

-Näkemisen arvoiset kohteet:

Manneken piss(pissaava poika). Tuli käytyä kyseisessä museossakin missä oli vitriinissä kaikki sadat asut mitkä tämän kaverin päällä on ollut, kuva 8. Myöhemmin kaupunkiin on ilmestynyt Finneken piss(pissaava koira, kuva 6) ja Jeanneken Piss(pissaava tyttö, kuva 5), jotka ei ihan samanlaista suosiota ola saavuttanut. Toki siellä aika surutta harrastettiin tätä katujen varsille pissaamista, kuva 9. Itse maksoin alkumatkan vieraskoreuden vuoksi joka kerta WC-maksun esim. paikallisessa mäkkärissä vaikka olinkin asiakas. WC-muija huusi euron maksua kun viimeistä päivää kun kävelin ohi. En ihmettele, että paikalliset ovat tähän maksukäytäntöön kyllästyneet =)

Atomium, entinen vankila nykyinen ravintola, kauppakeskukset, kaupungin puutarha, oikeustalo yms, jotka löytyivät hakuammunnalla, olivat näkemisen arvoisia kohteita. Tosiaankin yksi hyvä vaihtoehto on lähteä metroon, arpoa metroasema ja siitä lähteä katselemaan.
Myös EU-parlamenttitalo oli mukava kokemus vierailla ulkopuolelta, varsinkin viereinen huvimaja(kuva 1). Ei näkynyt Urpilaisia ja muita herroja.

Kuva 2. Päättäjien huvimaja parlamenttitalon takapihalla. 


Kuva 3.Hauskat sarjakuvat piristivät metroasemia sekä katukuvaa.

Kuva 4. Viime heinäkuussa Venetsiassa oli kisadieetti päällä, joten nyt mentiin hieman vapaammalla kaavalla syömään =)

Kuva 5. Kauppakeskuksen ravintola.
Kuva 5. Jeanneken piss ja kohtuu iso kuula.
Kuva 6.Finneken piss.
Kuva 7. Viimeisin eikä vähäisin, Manneken piss.
Kuva 8. Tällä sonnilla on oma museokin, missä on satoja pukuja mitkä ovat olleet hänen päällään. Oikeassa yläkulmassa Suomen Saame-puku =)
Kuva 9. Tuollapäin oltiin pissillä käynnissä kieltämättä avoimia.

Kuva 10.Kauppakeskuksen Le Casino ravintolassa.

Kuva 11. Ravintola Colmar, entinen Espanjalainen vankila.


Kuva 12. Atomium, kivan kokoinen rakennusinsinöörin unelma, jossa on hyvät näkymät koko Brysseliin.

Kuva 13. Atomiumin putkessa.
Kuva 14. Aamupala paluumatkan lentokentällä, perus matkailuruokaa =)

Kuva 15. Brysselin perinneherkkua Vohvelia. Tätä tarjoiltiin joka kulman takana.

Takaisin salille LPG med JeiS ja kumppanit.
Salilla kuitenkin huomasin että 30g bcaa treenijuoma jäi kotiin, joten siitä sisuuntuneena lähdin shortsit jalassa sisäkengillä juoksemaan ja kotoa hakemaan. 1,4km per suunta aikaan 12 min eikä tuntunut missään. Eli cooper pitkästä aikaa, tällä kertaa lämmittelynä jäisillä teillä.

Tämän päivän satujumpat:

1.Leuat mo 25kg 8,7,6kpl
2.Dippi 6x25kg, 50kg 5,5kpl, 15x25kg
3.Kulmasoutu tangolla 4 sarjaa 100kg 
4.Pystyp smith 50kg+tanko 4x10-12kpl
5.Mave 175kg 6kpl RP
6.Viparit taljassa 1 kädellä 5-10kg 5x15kpl
7.Pull over vinotangolla 50kg 30kpl RPHyvä treeni ja jälleen todella hakattu olo =) Huomenna jalkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti