sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Kesäfiiliksellä, kehityksen pohtimista

Univelat nukuttu ja suuntana LPG hyvillä mielin, MP3:seen uutta energiaa ja Dragonforcen Flame Of Youth-meiningillä mentiin:

1.Leuat myötäotteella bw 2x10kpl 20kg 2x10kpl 40kg 20kpl RP, 20kg 2x10kpl RP, bw 30kpl RP

2.Pystypunnerrus istuen 28,5kg:n kp 5x10kpl, viimeisessä sarjassa 3 pakkotoistoa(7+3kpl PT)

3.Ylätalja kahvalla 80-100kg 5x12kpl

4a)Pull over narulla 8x10-20kpl 4b)Pystysoutu smithissä 10kg+tanko 8x10-20kpl

Leuoistakin otin videota mutta jälleen kerran kuvaaja onnistui kämmäämään koko homman "Painat tästä nappulasta, sekunnit alkavat rullaamaan jne..." No, kaikki on vapaaehtoista mutta täytynee joka kerta alkaa tarkistamaan näitä.

Eilinen lepopäivä tosiaankin teki terää ja oli muuten hyvä treeni ilman mitään kiireitä, päänsärkyjä ja hulinaa. Näitä kun saisi aina tehdä niin zaijaijaijai!

Tuli pohdittua kehitystä viime vuosina. Kuten olen aikaisemminkin sanonut, aika kiven alla on. Kerrankin kun tilaisuus tuli ja muisti niin tuli otettua vertailukuva reilun 10 vuoden takaa, jolloin pelasin salibandyä, muutama junnusuomenmestaruus voitettuna edellisvuosina ja lukion tokalla oltiin. Painoa oli 65kg ja kovin urheilusuoritus tuohon aikaan taisi olla 3 000m cooper tai viereisen lippajärven ympäri juoksin puoleen tuntiin. Siltä vähän näytettiinkin. 3 tonnia muuten meni vajaa vuosi sitten vielä ja pakko vielä vuosittain se on vetää!

Vuonna 2003 aloin käymään salilla kun luin ylioppilaskirjoituksiin. Penkistä nousi 65kg ja 50 kilolla väänsin kannun väestönsuojassa kympin. Penkin jälkeen tuli sitten tehtyä peck deckiä pari sarjaa ja treeni oli siinä. Vähän vaihtelevastihan se alkoi ja meni vuosi pari ennenkuin alkoi treenaamaan jalkoja, ja tämän jälkeen vasta selkää mikä ei jälkeenpäin ajateltuna ollut kovin viisasta. Kotitreenejä 4 kilon käsipainoilla vedeltiin ja punnerrettiin käsipainot repussa, istumaannousuja todella pitkää sarjaa ja mitä niitä nyt oli.

Ruokailuista kertoo aika hyvin se kun tsekkailin makaroonien ravintoarvoja ja samaan aikaan olin kuullu tästä "30 grammaa proteiinia imeytyy kerralla, sitä 2.3h välein niin hyvä tulee". Eikös sitä sitten todettuani että makaroneissa oli se reilu 10g proteiinia /100g, alettu lappaamaan 300g treenin jälkeen. Hyvänä päivänä sitten tonnikalaa ja salaattia vielä päälle eikä enää tarvinnutkaan niin paljoa makaronia.

Kuva 1. Vuosi 2005, pari vuotta treeniä takana, tähän kuntoon päästiin suhteellisen nopeasti. Käsipainoilla otettu älytön pumppi ja 10sec ajastus hyllylle, kyllä te tiedätte ;)


Siinähän se paino sitten alkoi nousemaan. 80kg kun meni rikki, alkoi tahti hidastumaan, kuitenkin kesällä koitettiin aina päästä tiukkaan kuntoon, esim ylläoleva kuva 2005 kesäkunnosta
Kuva 2. Vuosi 2007 kesäkunto. Tässä vaiheessa olin jo päättänyt että ensi vuonna noustaan lauteille mutta sitä ennen koitetaan kerätä lihasmassaa talven ajan. Tuo talvi menikin Mr.Finland-meiningeissä, joten kauhean kovaa bulkkia ei toteutettu.

Kuva 3. Siihen astisin ja tietyillä mittareilla elämäni kovin kunto. Värit oli kunnossa, sai nukuttua, viimeistelyt sujuivat suunnitellusti. Turun karsinta ja hopeaa lyhyessä CBB-sarjassa. Vieressä voittaja Markus Alitalo. SM-kisoissa sijoituin seitsemänneksi ja Markus viidenneksi, molemmillä kunto floppasi 3 viikkoa myöhemmin pidettäviin kilpailuihin. Nesteytys, värit ja totaalinen ylirasitus oli itsellä se kombo. Allaoleva kuva 4 kertoo siitäkin kondiksesta. Paras poseeraus ja kireenä mutta ei auta.
Vuoden 2008 kilpailujen jälkeen tietenkin rinta rottingilla ajatuksissa oli seuraavat kilpailut aikomuksena heti ensalkuun takoa kunnolla lihaa siihen mennessä kun taas ensi kerralla astutaan lavalle. Mutta aina ei mene putkeen, koulustakin piti valmistua ja työelämään pääsi tutustumaan. Elämän realiteetit on asiassa jos toisessakin tullut selville. 2012 Athletic Fitness-kilpailuihin sain mielestäni keskivartaloa slimmimpään kuntoon ja selkään paksuutta sekä mahdollisesti jopa jonkun verran leveyttä vaikka ei heti uskoisi. Kisapaino oli 80kg eli 2 kiloa enemmänkuin 2008
cbb-kilpailuissa. Ohessa line-upista kuva ja tosiaan SM-hopeaa tuli tästä hienosta lajista vuonna 2012.


Kuva 5 ja 6. Soutua ja poseerausta. Päälle leukoja ja dippejä joten meno monipuolista kuntoa vaadittiin.Tämän jälkeen, sain sportsnutritionista hyvän sponsorin itselleni, ja sen sekä ystävien kannustusten ja oman intohomin voimalla ole puskenut kehitystä eteenpäin ja hoitanut elämän muita velvollisuuksia samalla, paljon se vaatii, mutta kova työhän palkitaan aina ;) Onko se tuottanut tulosta, en tiedä vielä, mutta tänään otin kuvan samasta paikasta kun 12 vuotta sitten. Treenatkaa kovaa mutta järkevästi sekä muistakaa ravinnon ja levonkin merkitys! Ja vielä kerran, maalaisjärki ;)Kuva 7. Vuosi 2001 65kg vs Vuosi 2013 90kg. Salibandypelaaja vs wannabe-potari samassa paikassa. Kuvan otti molemmilla kerroilla rakas äitini, joka ei ole muuttunut tässä välissä yhtään =)


Alla vielä video mitä ei kai tänne ole laitettu, eli pakollinen päivityksen video;) Jalkatreeneissä sitkeys monesti punnitaan. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti