keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Biosig-mittausta ja pohtimista

Maanantai alkoi lepopäivällä, eli töistä LPG:lle venyttelemään ja kannustamaan JeiSsin käsitalkoita.

Tiistaina otettiin jaloille sitä helppoa pumppia.

1.Etureisiojennus pyramidi 30-60sec palautukset 65-102kg 10x15kpl, huipulla hirveetä nitkutusta

2.Yhden jalan prässi 50kg 12,15,20kpl, 100kg 12-15kpl

3.Voimapyörä 1x20kpl, neg x15 -> pidot max -> neg x 15

4.Yhden jalan kyykky(bulgarialainen) smithissä pelkkä tanko 3x12-15kpl

5.Vatsat ylätaljassa 40-45kg 3x15kpl

6.Kyykky smithiin nojaten 100kpl RP

Ihan ok jumpat, tällä kertaa vähän ns turvallisempaa settiä.

Täytyy kyllä sanoa että kun valoa tulee niin energiatasot senkun vaan nousee. Äijää koetellaan, mutta niin vaan jaksaa painaa salillakin.

Kävin maanantaina Jyrillä biosig-mittauksissa, rasvat pomppasi 10,1 % -> 11,3 % painon noustessa 89kg -> 91kg. Takareisiin on vain kertynyt sitä rasvaa suhteessa enemmän. Ressiä on ollut eikä ole yksinkertaisesti jaksanut viilata niitä syömisiä, muutenkin laiminlyönyt sitä kolmatta osiota, eli reenin ja työn ulkopuolelle jäävää juttua. 24 tuntia on vain vuorokaudessa aikaa, ja tuulta vasten käveltävä koska työt ja treenit vaan on hoidettava. Itse en ainakaan tällä hetkellä jaksa hehkuttaa blogeissa miten kaikki on niin ihanaa, kuten monilla on tapana. Suorituskyvyn rajamailla ja yli menty jo vuosia. Tiedä sitten mikä on totuus, onko näillä sitten niin ihanaa helppoa työtä ja pumppia mukavuusalueella? Ihmettelen vain mistä porukka sitten repii aikaa ja rahaa jos aamulla rauhassa lenkkeillään/treenataan ja illalla jumpataan, lihashuoltoa ja hymyä on 24/7 ? Tai sitten itse on hoitanut hommat ihan poskelleen, tiedä häntä.

Jos tekee sen 10 tuntia töitä matkoineen, yrittää nukkua saman verran ja koittaa tästä kasvattaa lihasmassaa joka päivä ajaen asiaa eteenpäin, plus tekee eväitä ja ruokia, niin vuodesta toiseen voi sitkeämpikin sissi alkaa separoimaan?  Ikää kun tulee, tulee samalla kaikkien kolotuksienkin lisäksi jotain muutakin: Töissä saa vastuuta lisää ja ajallisesti vie koko ajan enemmän, parisuhde vaatii aikaa ja panostusta eikä teini-ihkuilu enää toimi, lapsihomma onkin sitten asia erikseen, treeniin ja etenkin lihashuoltoon pitää iän myötä panostaa enemmän jotta pysyy kasassa saati kehittyy...."Today's carousel spins too fast I can't see the end of the line."
Miten World Child selviää? Pitääkö lopettaa tavoitteellinen treenaus vai mennä avohoitoon tai tammiarkkuun lataamoon pariksi kuukaudeksi? Blogin otsikko kertoo tarinan...
Helppoa ei aina ole ollut, mutta terveellinen ravinto, lepo, lihashuolto ja tinkimätön treeni on pitänyt äijää kasassa. Mutta itsepä olen raskaan tieni valinnut, ja aion vielä kääntää homman voitoksi. Joka tapauksessa edelleen tuntuu ehdottomasti siltä että homman on jatkuttava, diggaan niin paljon tästä =)

Myös Selffin lisäravinteet ovat  viime aikoina auttaneet paljon. Nyt iltajuomana on kaseiini-isolaatti, makuna mansikka. Lisään tuohon iltajuomaan glysiiniä, glutamiinia ja magnesiumia, maun pysyessä todella hyvänä. D-asparatiinihappoa käytän kausittain, nyt on muutaman kuukauden tauko siitä.  Päälle kuten olen maininnutkin, monivitamiinit, kalaöljyt, cla:t ja sinkit niin hyvin se uni tulee. Nyt vain pitää iltaisin koittaa enemmän syödä, kun arkisin sitä meinaa herätä liian aikaisin todennäköisesti nälän takia.


Niin, ne Biosig-tulokset:

Kuva 1. Biosignaturemittaus enkä todellakaan ole tyytyväinen.Toki tuo paino ei välttämättä pidä ihan
täysin paikkaansa. Vaikea uskoa että lihaa lähtenyt ja paino noussut vaikka reenannut sata lasissa.
 
Jyrin mielipide tuloksista lyhyesti:
 
Kaksi asiaa mitkä aiheuttaa ton estrogeenisuuden KOSKA välttelen kemikaaliestrogeeneja:
1. Maksa edelleen tukossa

2. Todennäköisesti on geenimutaatioita (kuten Jyrilläkin) geenitestin mukaan jotka hidastaa estrogeenien poistoa ja täten ylläpitoannos tiettyä ravinnetta olisi hyvä pitkällä aikavälillä. Tiettyä geenitestiä suositellaan.
 
Geenitestiä pitää harkita.
 
Lisäksi Jyri muistutti taas siitä yöheräämisestä. En ole nukkunut yli 10 vuoteen yötä käymättä vessassa. Onko se tavallista, onko muita joilla on sama "ongelma"? Aineenvaihdunta on kunnossa kyllä joo, mutta silti kuulemma pitäisi pystyä klo 23-07 nukkua PUTKEEN. Tätä ei ole tapahtunut tosiaan varmaan tällä vuosituhannella. Savo-Make sanoi ainakin että on normia mutta en sitten tiedä. Maksassa epäillään olevan vika, ja detoksihommat jatkuvat.

Yksi hyvä Poliquinilta kuultu puhdistuskeino on sivellä ennen nukkumaanmenoa risiiniöljyä kylkeen maksan kohdalle, teipata rätillä etten sotke lakanoita, nukkua oikealla kyljellä ja aamulla dumpata epäpuhtaudet ei-niin-fressillä tavalla. Pitää vielä harkita tuota, mutta mitä tuossa voi hävitä =)

Ja sitten vakavaan aiheeseen, taas on yksi kehonrakennusmies delannut. Timoon tutustuin v.2008 töölögymillä kun molemmat valmistauduttiin kisoihin, minä classicciin ja hän raskaaseen. Kaveri kehui kuntoani ja antoi vinkkejä reeneihin. Avauduttuani hänelle heikosta olosta suht vähärasvaisella dieetilläni, ja äijä kertoi dietanneensa ketogeenisellä taktiikalla jo vuosia eli hiilarin minimoimisella, tyyliin 40g/pvä ja lisäksi korosti stressin minimoimista. Kuulemma toiminut hyvin ja olo pysyy vahvana alkushokin jälkeen. Juhannuksena kun itse aloitin dieetin, oli mies jo kisakunnossa ja odotteli kisoja ja pidemmän aikaa ympäri vuoden pysytellyt todella tikissä.

Kotiin päästyäni googletin äijää ja tosiaan oliko siinä nyt sitten 4 vuoden kilpailutauko syystä tai toisesta, jokatapauksessa en ollut aikaisemmin kuullut vaikka olin seuraillut bodsyskeneä. Nythän kaveri kisasi muutaman vuoden putkeen ja tuli koko ajan kovemmassa kunnossa lavalle ja mm.viime syksynä sonneili MM-lavalla Hulkin jäädessä rannalle. Tämä uutinen tuli itselle aivan puun takaa enkä oikeaa syytä tiedä. Jokatapauksessa näitä äijiä menee vaihtoo aivan liikaa. Avolat, Antilat sun muut, vaatimustaso melko korkealla vai mikä on homman nimi? Tietenkin luonnollista poistumaa on aina, mutta tämä alkaa mennä yli. Mikä menee pieleen?  Lepää rauhassa, tässä linkki pakkiksen miken ottamiin kuviin ja keskusteluketju:

http://www.pakkotoisto.com/haastattelut-ja-kuvat/76902-bb-timo-blomberg/

Kuva 1. Tyylikästä massaa.

Keskiviikkona olikin sitten etureidet aivan jumissa, ja kiva oli kenttähommissa taas laittaa menemään.  Ruokavalio oli ainakin kunnossa. Kuivalihaa, pähkinöitä ja broccolia, tuli taas dieettihommat mieleen ja olo ollut todella hyvä koko päivän =)


Kuva 2. Sitä hyvää ruokaa citykäytävällä. Kuka nainen voisi vastustaa tällaista kukkakimppua?

Salille sitten työntäviä ja vetäviä. Kulmasoudut ja muut keskivartaloa rasittavat reenit jäi nyt väliin, sillä kyljet ja alaselkä oli mennyt jumiin, vielä enemmän jumissa olevien etureisien kautta kivasti, kun ei pysty normaalisti kävelemään. Huominen on varmasti vielä pahempi.

1.Leuat myötäote 25kg 1,2,3,4,5,6,7,6kpl

2.Pystyp smith 30kg+tanko 6,7,8,9,10kpl
-JeiS kuvasi kuntopyörästä prkl sarjan ja tärisi sen verran että en uppaa sellasta teidän silmien vuoksi

3.Ylätalja kahvalla 15x80kg, 10x90kg 6x100kg, 10x90kg 12x80kg

4.Viparit selänojennuspenkissä 3x20kpl, viparit istuen 10kpl -> seisten 10kpl -> istuen 10kpl -> seisten (100kpl)

5.Selänojennus 10kg tanko niskan takana 2x25kpl RP

Ihan ok jumpat, jatketaan perjantaina pikareeneillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti