perjantai 31. tammikuuta 2014

Lisäravinnetäydennystä ja sikailua keittiössä

Alkaa valoisa aika pidentyä ja treenithän on nyt kulkenut aikalailla samalla kaavalla. Punnerruksia on tullut tehtyä vähän isommilla painoilla kun etenkin ylhäältä tehtävissä vedoissa joutuu varomaan golf-kyynärpäitä. On tullut huomattua että tämän vuoksi etenkin olkapäät vaativat huoltoa nyt entistä enemmän.

Mutta hei, 50 000 katselukertaa poksahti rikki! On hienoa jos joitain kiinnostaa lukea tätä blogia! Pieniä vastoinkäymisiä tulee aina välillä ja se korkein liekki ei joka kerta roihua, mutta valotan nyt kuitenkin matkaani kohti kovaa(?) kuntoa, halusitte tai ette ja toivon mukaan treeneihin saadaan selkeämpi punainen lanka vielä jo tänä vuonna! =)

Perjantaina kyykkyä tuli tehtyä pitkästä aikaa 10x120kg tehden jokaisesta toistosta tarkoituksella raskaan. Tällainen säätely toimii ainakin minulle. Lisäksi vaaka-hackissa tehtiin etureisiä sitten vähän rujommin koko pakalla(200kg) 3x10kpl ottaen suht syvältä. Joskus vaan pitää runnoakin!

Lauantaina selkätreenissä tein mm. räkkivetoa 2x8x150kg ja loppuun hauiksia hammer tyyliin, loistavaa että niitä edes pystyy tekemään. Vaikkei 10kg suurempia painoja voikaan käyttää, on hienoa saada kädet pumppiin eikä ne ehkä kutistukkaan kokonaan pois(vielä). Negatiivisilla toistoilla homma pelittää kivasti :)

Kirjoitukseni nivelten hyvinvoinnista julkaistiin Kunto ja Fitness - lehden 1/2014 numerossa, minkä voi lukea TÄÄLTÄ . Suutarin lapsella ei ole kenkiä, mutta siellä se kirjoitus nyt silti on.



Tässä vielä erityisesti Antonille Väinöstä kuva. Kova Junnu CBB - kunto jo nyt =)



Olipahan taas kirjoitettu hesarissa ja aiemmin monissa muissakin lehdissä tuosta lihan syönnistä, ei siis pitäisi kun puoli kiloa viikossa syödä, koska siitä saa suolaa liikaa ja näin nautitaan "liian vähän salaattia ja kuituja".

Oon aina pudistellut tässä asiassa päätäni ja miettinyt että onkohan lihansyönti nyt kuitenkaan se perimmäinen ongelma suomalaisten sairauksissa? Aika monta lihasta saatavaa hyvää ominaisuutta peitellään jatkuvasti siinä toivossa että tulevat sukupolvet alkaisivat vegaaneiksi.  Eipä se minua haittaa, tullut todettua että vahva ja hyvä olo lihasta tulee. Lihasta lihasta pätee se sanontakin ;)

Huomaa kaupoissa miten punainen liha ei meinaa juuri tällaisten lehtijuttujen perusteella mennä kaupaksi. Tällä kertaa mukaan tarttui porsaan suolalapaa, miten muuten onkaan aliarvostettu herkku =) Yksinkertaisella tyylillä eli suolaa ja mustapippuria pinnoille, SIKA vuokaan ja uuniin 4h ajaksi 120 asteelle. Hyvvee tuli, nautin riisin ja/tai salaatin kanssa =) Jos haluaa varman päälle niin kannattaa kokeilla esimerkiksi tätä reseptiä.

Kuva 2. Onko se kokonainen jätti-sammakko? 

Sportsnutritionilta tuli odotettu lisäravinnepaketti, mikä sisälsi tällä kertaa:
Eli perusvitamiineja, ympäri vuoden käyttämääni CLA:ta, eväspatukoita ja tykkiä aminosekoitusta tarvitsi lisää. Ja lisäksi kokeiluun ennen treeniä otettava Self Power Performance. Jonkin aikaan olen haaveillut tästä tehonlisääjästä, misä sisältää mielenkiinteoisen yhdistelmän mm. Alcasiinia, Asetyyli-l-tyrosiinia, L-aspartiinihappoa, DLPA:ta, tauriinia, kalium-aspartaattia, Panax Ginsengiä sekä kattavat vitamiinilisät. Ennen treeniä nautittuna väitetään nostavan kipukynnysta, parantavan suorituskykyä ja mielen terävyyttä. En ihmettele tuolla kombolla, on nimittäin ympätty monta todetuksi toimivaa yhdistettä samaan pakettiin, saas nähdä miten äijän käy!
Kuva 3. Uutta kofeiinitonta tehotuotetta testiin!

Viimeinen treeni ennen kevennystä, 4 treenipäivä putkleen lauantaina LPG:llä tutulla porukalla ja meininki taas vähän alkukantasta mutta eipä haittaa! Ja Power Performancen ensimmäinen testikerta antoi positiivista virettä puurtohommiin.  Veikkaan ettei tässä tuotteessa ainakaan vähiten vaikuta DLPA eli DL-fenyyli-alaniini, joka sisältää tiettyjen signaaliaineiden pitoisuutta aivoissa parantaen mielialaa ja toimii samalla mietona kivunpoistajana stimuloiden keskushermoston kykyä säädellä kiputuntemuksia. Ehkä sen vuoksi ei juuri tuntenut kipua treenin ainaka vaan melko railakkaasti mentiin ;) Nojuu, kuitenkin ihan sallitusta aineesta on kyse ja hyvää vaihtelua treenijuomiin, toistaiseksi täältä tulee vahva osta-suositus!





3 kommenttia:

  1. Mitä huomannu CLA käytöstä? Paljoko päiväs otat?

    VastaaPoista
  2. 1-2kapselia 2x päivässä. Todennut sen että rasva ei kerry kroppaan niin helposti. Boostaa rasva-aineenvaihduntaa.

    VastaaPoista
  3. tilasin sportnutritionilta

    http://www.sportsnutrition.fi/power-performance-260g-p-883.html

    ja DLPA:ta:)

    VastaaPoista