sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Viikonlopun hoidot ja rasitukset

Mihkel ja Jarkko sekä Hanna ovat suositelleet Tuija Pelkosen lihashuoltamoa ja kun kaikenlaisia pikkuvaivoja(ja isompiakin) on ollut niin sitä aavisteli että tällainen käsittely perus hieronnan ja lihashuollon lisäksi voisi olla paikallaan.

Monta asiaa huomattiin, joista itselle uutena tietona oli keskivartalon vasemman puolen jäykkyys/lihasten lyhyys verrattuna oikeaan, mikä heijastuu mm. selällään ollessa vasemman jalan refleksimäisellä koukkuun laittamisella. Myös vasemman puolen epäkäslihas kärsii samasta kireydestä. Tätä lähdetään hoitamaan pitkillä venytyksillä kiinnittäen erityisesti näihin osiin huomiota.

                                          
Forkuissa etenkin lihaskalvot oli todella tiukoilla eikä niitä ensimmäisellä kerralla täysin auki saatukaan. Lihaskalvot ovat paikoittain ranteen kohdalta kiinnittynyt luuhun mutta ei voi mitään, VL. Jarkolla oli samaa vikaa joten tämän pystyi kyllä arvaamaankin =) Sitä runnottiin siis ns.Gua Shaamalla:

"Hieronnassa käytetään lastaa gua sha pa:ta, jolla kaavitaan ja painetaan ihoa rytmikkäästi meridiaanien myötäisesti. Gua shaus elvyttää aineenvaihduntaa ja avaa tehokkaasti hiusverisuonia.
AKUVIREn gua sha-hieronan avulla qin, elämänenergian, ja verenkierron parantuessa kivut ja jäykkyys lihaksista helpottuvat. Jotkin ihoalueet saattavat tilapäisesti viestittää energiatukkeumista punottavilla jäljillään.
Gua shalla hoidetaan niska–hartia-seudun jännityksiä, olkapäiden jäykkyyttä, selkäsärkyä sekä alaraajojen ongelmia, esimerkkeinä iskias ja polvikivut. Myös esimerkiksi stressistä tai astmasta kärsivät voivat saada hoidosta huomattavaa helpotusta.
AKUVIREn gua sha-hieronta toimii tehokkaasti urheilussa syntyneisiin rasitusvammoihin. Gua shaus elvyttää verenkiertoa, ja rasittunut alue toipuu nopeammin rasituksesta tai vauriosta."


Lisäksi golf-kyynärpäätä varten Gua Shan lisäksi varmaankin täytyy kokeilla kiinalaista kortisonipiikkiä eli ns.tulineuloja. Kuulostaa toimivalta menetelmältä, ensi kerralla varmaankin sitten sitä tuohon ongelma-alueelle. Nyt täytyy kuitenkin tunnustella mitä hoito sai aikaan. Forkut on nyt ainakin paljon vapaamman tuntuiset mutta kyynärpäävaiva on sitkeä joten luovuttaa ei saa.

Hyviä neuvoja tuli ja huomasi kyllä että asioi asiantuntijan kanssa. Tuija löysi jo tiedossa olevien juttujen lisäksi aika monta asiaa mitä itse en ole tullut ajatelleeksi.

Suosittelen lämpimästi kaikille kropan balanssin kartoitusta ja säännöllistä hoitoa ennenkun vammoja alkaa tulemaan, veikkaampa että tätä kautta voi niitä enneltaehkäistä ja hoitaa melko tehokkaasti. Kivuliasta hoitoahan se on ja punaiset jäljet kertovat karkeasti jumialueista:

Kuva 2. Lihashuoltamolla Gua Sha:n jälkeen. Odotin pahempaa :D
Seuraavana päivänä mentiin Jarren ja JeiSsin kanssa Kuntokeskus Myyriin, missä ns isäntinä olivat Tiina ja Torsti. Osa treenistä vedettiinkin yhdessä ja hyvällä sykkeellä, vaikka itse joutuikin jättämään esim leuanvedot pois.  Ei olisi kai saanut treenata mutta varovasti voi aina ;)

Kuva 2. Myyrissä treenin jälkeen (naama)turvonneena.

Treenin jälkeen nepalilaiseen syömään tulista mutta hyvää ruokaa jonka jälkeen tietenkin jälkkäriä Arnoldsissa. Mukavia treenikavereita kyllä kaikki ja loisto päivä, kiitti! 

Video:
 
 
Jäi tietenkin kroppaan imua päälle ja illalla vielä tuli syötyä pizzaa jäätelöä ja suklaata. Mutta kai nyt viikonloppuna voi?

Kuva 3. Pizzaa ja Ben Jerryn halpisversiota. Voiko parempaa olla =) 

Sunnuntaina kaverin muuttoavuksi, käy sekin treenistä ja illalla taas roskaruokaa. No ensi viikolla jatketaan ainakin puhtaammalla ruokavaliolla =)

2 kommenttia:

  1. Oletko ajatellut vaihtaa nimesi muotoon Pekka Tyrälähti? :)

    VastaaPoista
  2. Olen kyllä harkinnut, mutta mielummin hoidin tyrän pois niin ei ole sitäkään ongelmaa. p.s. ei o sua nimellä siunattu ;)

    VastaaPoista