perjantai 15. helmikuuta 2013

Pyhä kolminaisuus

Noniin, viikko on taisteltu ja taas otettiin miehestä mittaa. Muuallakin kun salilla. Treenattu on silti täysillä ja koitettu taas olla mahdollisimman tehokkaita, josta päästään aiheeseen mitä olen silloin tällöin miettinyt:
 
Nimittäin niin sanottu kolmen noidankehä. Jonain aikana kaveri- ja parisuhdeasiat menee loistavasti, jolloin voi olla aivan saletti, että työ- ja/tai treenirintamalla alkaa sakkaamaan. Kun treenit menee putkeen niin eikös töissä ala menemään huonommin, keskittyminen herpaantuu, huonoa palautetta satelee eikä töistä selviä eikä kehity työntekijänä. Tai jos koittaa järjestää aikaa kavereille ja puolisolle ja hoitaa työt kunnialla, treeneihin ja lihashuoltoon ei enää riitäkkään energia, paikat alkaa hajoamaan ja kehitys lopahtamaan. Kaikilla on omat painotuksensa, mutta miten kuvan 1 tilanne voisi onnistua?
 
Ohessa laadukas palkkitulkinta asiasta:
 
Kuva 1. Miksei se voi olla näin?
 
Palkit voisivat olla korkeammalla, jos kaikki kaverit olisi reenirintamalta, ja/tai työ liittyisi vahvasti treeneihin.  Lisäksi huomioitavaan olisi myös, että työkaverit ja vapaa-aika kohtaisivat. Tämä toki vie helposti hommaa metsään, sillä työkavereita näkee ihan kivasti jo töissä, ja jos vapaa-ajallakin tulisi paljoin nähtyä, voisi naamat alkaa närästämään. Tätä verkostoitumista tapahtuu toki töiden virkistäytymistapahtumilla. Valitettavasti nämä liittyvät usein tapahtumiin, josta voisi käyttää nimeä työpaikan juovutustapahtuma.  Viimeksikin kun järjestettiin kiipeilyä, niin osallistumisprosentti oli melko heikko. Onneksi meillä on kuitenkin hyvää porukkaa töissä, joten edes jonkunlaista sosiaalista kanssakäymistä tulee töiden puolelta eli niin sanottuja kombopisteitä.
 
Työni ei liity treeneihin millään tavalla, joten komboja ei tässä tapauksessa satele. Voisi asiat tietenkin olla huonomminkin esimerkiksi rakennustyömaalla, jossa työskentelystä on kokemusta. Lapioidessa ojanpohjia selkä EI veny hyvin. 
 
 
Kuva 2.Optimitilanne tavalliselle kuolevaiselle sonnille? p.s. työt otetaan tosissaan
 
Kuva 3. Tämä vaihtoehto käy aika ajoin mielessä, mutta kuka maksaa ja onhan muutkin tavoitteet elämässä ihan ok hommaa?
 
 
Ja vaikka kaiken saisi sataan prosenttiin hilattua, oltaisiinko sitä onnellisia? Melkolaista suorittelua nimittäin vaatii päästä noihin lukuihin. Toki onnellisuus korreloi lähes jokaisella ihmis-suhteiden kanssa joten kait tuo olisi mahdollista, mutta vuorokaudessa on vain 24 tuntia.
 
 
Kumminkin seuraavat 40 vuotta menee töissä yli puolet valveillaoloajasta, ja siitä jäljelle jäävästä ajasta menee treeniin liittyviin juttuihin varmaan puolet(treenimatkat, lihashuolto, treeni), jolloin se pari tuntia on sitten sitä laatuaikaa.
 
Torstain treenit meni hyvin, tuli oltua ulkona kenttähommissa, sai valoa ja bussimatkoilla sai nukuttua.
 
Kuva 1. Valoisuus- ja lämpötila-anturi harjakatolla, parempi olisi olla vielä viikon päästä =).
 
To:Selkää
 
1.Leuat dippi 21-15-9-setti, reilu 5min
2. Mave 180kg 1,1,1,2,2kpl
3.Mave+kulmasoutu myötäotteella 3x(3+3)kpl
4.Soutu 300m200m200m
5.Pull over 5x10kpl pyramidilla
 
 
 
Pe: Olkapäät ja kädet
 
1.Scotthauis z-tangolla 40kg 10,8,7,7,7,6,5,5,5,4,4,4,4,4,5+6kpl PT(101)kpl
2.Ranskalainen punnerrus maaten z-tangolla 40kg 12,12,10,10,8,8,8,8,8,8+6kpl PT(100kpl)
3.Vipareita taljassa ja pystysoutuja pumppia reilu 100 toistoa n.10sec tauoilla
4.Pystärikone 5 pudotuksen setti, toistot 3-6kpl
 
Kova treeniviikko, joka päivälle jotain eikä edes paina. Kiitos menee Selffin lisäravinteille! ;) Jos sitä vielä huomenna tai ylihuomenna tekisi jalat. Hyvää viikonloppua, taistelkaa veljet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti