lauantai 9. helmikuuta 2013

Parsakaalikarjalanpaistia plus Jyrin uudet kotisivut

Takaisin salille. Torstaina vuorossa selkää ja rintaa:

1.Leuat vastaotteella 50kg 2,2kpl 45kg 3,3,2kpl

2.Pystypunnerrus seisten 55kg 3,3,3,3, 2+2+2kpl RP

-lopussa 3 sarjaa n 10sec palautteluilla. tuossa kohdistuu painetta päähän joten verenpaineet eivät varmasti olleet kohdallaan, huimausta oli havaittavissa viimeisissä toistoissa

3.T-kulmasoutu 100kg 5x5kpl 3b)Penkki 100kg 5, 3+3kpl PT

4.Kulmasoutu 40kg:n käsipainoilla (painot molemmissa käsissä) 2x8kpl

5.Leuat myötäotteella -> dippi, 4 kierrosta yhteen menoon, 12 -> 20, 8 -> 12, 4+4 -> 8, 4 -> 4+4kpl
-näytin kuulemma kyborgilta kun tein tätä, onkohan se hyvä vai huono :O

Ihan ok treeni vaikka tosiaan tuli syötyä todella heikosti, iltapäivälle on pakko lisätä syömisiä.

Perjantain jalat tekivät paluun, nyt kevyemmän työpäivän ansiosta oli energiaa:

1.Kyykky 130kg 3,5kpl 135kg 2x5kpl

2.SJMV 50kg:n kp 6,8,10kpl

3.Jalannostot roikkuen -> voimapyörä -> pidot  3 superia, viimeinen negatiivisina

4.Takareidet roikkuen 2x12kpl

5.Läpiveto taljassa narulla 2x15kpl
-hitailla negatiivilla kun maltoin tehdä niin tuntui hyvin takareisissä, eli tätä taas varmaan tulee tehtyä jatkossa silloin tällöin jotta saa vaihtelua takareisille, salin valikoima kun on mitä on.

6.Takareisikoukistus istuen 85kg 3x20kpl

7.Yhden jalan prässi 0kg 40kpl per jalka

8.Pohkeet istuen 80kg 60,40kpl

1h 20min, kerrankin sai tehdä ilman kiirettä jalkatreenin =) Kuvaaja kämmäsi kyykkyvideon, eikä sitä tullut taaskaan tarkistettua eli videot jää toiseen kertaan. No, kaikki on vapaaehtoista joten ei sovi valittaa. Uskalsi pitkästä aikaa hieman kovempaa ottaa kyykkyä kun selkä ei tuntunut niin pahalta.

Illalla tuli tankattua jonkin verran, ja lauantaina homman nimi = kotona käsiä:

Olkapäät kädet, n. 30 min käytännössä ilman taukoja riehumista niillä iänikuisilla 15kg:n käsipainoilla, joita on retuutettu kohta 10 vuotta kotireenien merkeissä. Ranskalaista punnerrusta maaten, hauiskääntöja seisten, vipareita sivu- ja takaolkapäille.

Noin 3h tästä tein vielä keskitettyä vankilahauista 100 toistoa 20,20,20,10,10,10 kpl per käsi, ja tietenkin pari toistoa kaupan päälle ;)

On kyllä hyvää vaihtelua, voi kotona pukeutua miten huvittaa ja kuunnella mitä huvittaa. Video on melko surkuhupaisannäköistä, mutta perille meni:





















Kuva 1. Moustia reenin jälkeen, 178/92kg.
 




Ravintovalmentajallani Jyrillä on muuten uudet kotisivut, siellä on tosiaan muitakin vaihtoehtoja kun se riisi-kana-maitorahkalinja, sekä yleiseen hyvinvointiin hyviä niksejä lääkkeiden sijaan. Sivut ovat edellisiä hienommat, tsekatkaa ->

http://performancelab.fi/

Sieltä näinkin ensimmäiset kuvat mitä muutaman viikon takaisista kuvauksista on tullut.


Kuva 2. Söpön miehen Side Chest 90+kg (Kuva:Antti Kosonen).

Kuva 3. Freedom Call - Call Of Fame. Jutta ja superdieetit-ohjelman taustalla, My One Second Of Fame eli ainoa mediahuomio kisoista. Ei huonosti Athletic Fitness SM-hopeamitalistilta? 

Koko päivän tankkailu ei tunnu hyvältä vaihtoehdolta en nyt sitten kuitenkaan(ellei joku tosissaan haasta 10 000 haasteeseen)  en halua kroppaan turhaa fläsää. Eli tänään sitten illalla pitkä tankkausateria kuten eilenkin =) Tuosta ohjelmasta pisti silmään melkoinen ehdottomuus monissa asioissa mikä varmasti saa monen asiaa epäröivän ylipainoisen luovuttamaan dieettihommat. Itseäni ainakin ahdistaa jos asiat pitää aina tehdä prikulleen. En tiedä miten helppoa on muille lyödä treeniaikataulut prikulleen, tehdä aamulenkit ja uhrata muista aikatauluista riippumatta aina aikaa venyttelyille ja treenille tiettyyn kellon aikaan oli joulu tai kaverin polttarit, itse en jaksa tehdä asiasta ongelmaa. Jos on ylitöitä/matkoja jne, niin sitten pidetään se kevennys, jonka pidän joka tapauksessa muutaman päivän totaalilevon viimeistään kahdeksannen perättäisen treeniviikon jälkeen, käytännössä tulee pidettyä 5-8 viikon välein. Jos väsyttää normaalia selkeästi enemmän ja kunnon hedaria pukkaa, silloin teen eristäviä pikkuliikkeitä(arkena väsyttänyt jo vuosia lähes joka päivä töiden jälkeen). Jos tekee mieli syödä roskaa niin sitten syödään, huomioiden kuitenkin että 90 % aterioista kun on hyvällä mallilla, lopuilla 10 %:lla ei tehtyjen tutkimusten ja maalaisjärjenkään mukaan ole juuri merkitystä. Tietenkin kilpirauhasongelmaiset ja hitaammanpuoleisen aineenvaihdunnan omaavilla henkilöillä tämä voi olla jotain 95%-5%, mutta sekin tarkoittaa 6 kertaa päivässä syövälle että kerran viikossa tai ainakin kahdessa kärsisi tankata kerran niin paljon kun sielu sietää. Puhtaasti tai ei, lopputulos ei siitä juuri eroa kunhan roskatankkauksessa tulee hiilareitakin kunnolla. Ei tarvitse niitä herkkuja roskiin heittää ;) Eri asia on jos ei tee mieli.

Tosiaan uskon paleo-luolamies-ajatusmalliin, että kerran syö kunnolla(kaataa testobiisonin ja syö sen), jonka jälkeen tietyn ajan(usein n.viikko) syödään vähemmän hiilihydraatteja, kunnes taas nasahtaa kunnon ateria. Näin aineenvaihdunta saa plussakaloreillakin sitä vastetta, eikä totu samaan, eikä niin sanottuna jämähdyksiä tapahdu niin helposti.  Mutta kukin tyylillään, itse olen vain havainnut tämän toimivaksi enkä sano että tämä on ainoa oikea vaihtoehto.

Sportsnutritionin tuotteita on tähän valiin pakko hehkuttaa, on tullut vedeltyä EAA metsämarjaa, on muuten todella hyvää! Makua on sen verran että mielestäni  halutessaan voisi kustannusten optimoimiseksi laittaa helposti puolet maustamatonta BCAA:ta/EAA:ta, jonka jälkeen tämä on silti maukasta. 

http://www.sportsnutrition.fi/essential-amino-500g-p-807.html


GlyserGrowia olen nyt ottanut ennen treeniä, ja kulkee kieltämättä hyvin reenit, kokeilkaa itte jos ette usko!
http://www.sportsnutrition.fi/glycergrow-annosta-p-692.html

Suosikkimakuni MicroWheyn 4 maun steviaperheestä on ehdottomasti kookos-suklaa, vaikka kaikki maut on kyllä hyviä.

http://www.sportsnutrition.fi/micro-whey-active-4kg4-p-932.html


Tuli tänään taas tehtyä vanhan liiton sovellettua karjalanpaistia, alla tiivistetyt ohjeet:

-2×700g karjalanpaistia

-2 suurta sipulia

-500g parsakaalia(normaalisti muutama porkkana)

-2 laakerinlehteä

-40kpl maustepippureita

-10g ruususuolaa.

 

Ruskista lihat ja iske ne kattilaan. Pyöräytä kasvikset pannulla ja lisää nekin kattilaan, laakereiden, pippureiden ja suolan lisaksi, seka lisaa sinne vettä sen verran etta lihat ja kasvikset peittyy.

Uuniin 175 ᵒC lämpötilalla 3h ajaksi , sekoita tunnin välein hieman ja lisää tarvittaessa vettä että ne pysyvät vedenpinnan alla(ei tarvinnut lisätä). 




Kuva. 4. Karjalanpaisti parsakaalilla. Hyvää on =)

Perunat ja muut jätän väliin tässäkin. Hauskaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Pekka tuo 90 plus kuva tuossa nyt vasta otettu? TOSI hyväle näyttää, kehitys jyrää!! Niin, siis meinasitko, että syöt 6 päivää vähä hiilua, ja yhtenä päivänä et laske ja mitä huvittaa? Paljon kalorit ja hiilut siis normaalisti?

    VastaaPoista
  2. Joo pari viikkoa sitten otettu, mutta tosiaan valaistus on siinä suotuisa. En laske kaloreita, mutta varmaan joku päälle 3000kcal 5-6pv viikossa, ja sitten viikoloppuiltasin 1-2 päivänä vähän enemmän ja useimmiten tulee vähän epäpuhtaammin syötyä sillä tosiaan en usko että sillä on suurta merkitystä onko riisiä vai jäätelöä kun on niin pienestä osuudesta kysymys.

    VastaaPoista
  3. Juuriki näin. Ja siis et syö näinä 5-6 päivää paljon hiilaria?

    VastaaPoista
  4. En paljoa, varmaan 200-300g, mutta nyt ollaan plussalla joten se osuus kokonauskaloreista on melko pieni silti. Rasvaa tulee melkeen saman verran varmaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just aivan! Ja hyvin näyttä sielä kehitys jyräävään!! Tsempit!!

      Poista
    2. Sitä samaa sullekkin Kerttu! Excellenttiä! ;)

      Poista
  5. Miks noin lyhkäsiä sarjoja kuin2-3 toistoa? Kasvaako patti :)

    VastaaPoista
  6. Vaihtelun ja hormonaalisen vasteen vuoksi, kattoo jos tuossa pystypunnerruksessakin saisi samalla painolla nostettua toistomääriä tuolla naurettavalla 55kg painolla. Aika harvoin kuitenkin tulee tehtyä lyhyttä sarjaa ;)

    VastaaPoista