sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulun odotusta ja lahjoja

Lauantaina salilla pitkästä aikaan treeniä, 10 päivän tauon jälkeen. Kevyesti tehtiin, mutta on sekin jotain ja jumpattiin kroppaan niitä lihaspaineita jotka lähtevät jo muutaman päivän tauon jälkeen pois.
Enneuni takaisin pullahtaneesta navasta sai vähän lisää järkeä päähän joten mitään suurempaa ei vielä tehdä. Kovin suoritus taisi olla dippiä omalla painolla 5x10kpl.

Vuorossa oli forkkujumppaa ja koko kropan kuminauhapainotteista treeniä. Kyllä tämä tästä lähtee.
Mitä tulee joululahjoihin, tähän mennessä niin viinipullot ja suklaat on ollut suosiossa ainakin itseni kohdalla. Kait se parempi on kun ei mitään =)

Selffiltä tuli kuitenkin kunnon paketti:

Tehokas tuote, korjaa ennalta ehkäisemisen lisäksi jo vaurioituneita lihaskudoksia.   Tuosta puuttuu vielä glukosamiini niin alkaa hipoa täydellisyyttä. Talven keskelle hyvä tuote suojaamaan lihaksia kovan rasituksen alla.
Oli hiukka ikävä tätä suklaa-heraa. Stevia-versio on tuttu ja turvallinen valinta ja vie makeanhimon pois terveellisella tavalla.
Tuttu ja turvallinen monivitamiinia, nyt talven tultua olen lisännyt 4 -> 5 caps vuorokaudessa.
Viime aikoina stressi ja kiire on ottanut kremppojen lisäksi yliotetta, joten otan nyt mukaan hieman apukeinoja. Kehuttu tuote, ja testataan nyt toimiiko meikäläisellä =)
Kuva 1. Vaivaisen apuja paranemiseen, kiitos äijät ja hyvää joulua!!

Jouluruokaa ei ole juuri tullut koskaan tehtyä mutta nyt väännettiinkin sitten ruokaa, mitä harvemmin näkee joulupöydässä. Aika yksinkertaisella reseptillä pääsee alkuun.

Lipeäkalaconfit ja pinaattiperunasose(riisipunaattisose)

Ainekset:

-1 kilo lipeäkalaa
-20g oliiviöljyä/kookosöljyä
-Valkosipulia tai niiden kynsiä(jäi pois)
-Laakerinlehti(jäi pois)
-Suolaa ja mustapippuria
-Sitruunan kuorta raastettuna(tällä kertaa saa siis käyttää sitruunan kokonaisuudessaan hyväksi)

1.Viipaloi lipeäkala 5 osaan vuokaan nahkapuoli alaspäin, n.200 gramman paloja.
2.Lisää suola,pippuri, laakerinlehti ja valkosipuli. Oliiviöljyä sen verran että lipeäkalat ovat puoliksi peitossa. Huom. en sentään laittanut niin paljoa. Olisi mennyt loppupullo helposti mutta n.20g riitti (tsekatkaa kolmannesta kuvasta paljonko sitä silti jäi näkyville).






3.Uunissa 180 astetta ja 40min. Itse laitoin 200 astetta ja sama aika.





Vola!

Kuva 5. Esteettisyys ei huipussaan mutta hyvää on kunhan muistaa mausteet =)

Sitten hiilariosuus:

Keitä jauhoiset perunat(soseperuna esim rosamund) kuorineen reilusti kypsäksi. Halkaise perunat ja kaavi lusikalla sisustat takaisin kattilaan.  Lisää joukkoon erikseen kuumennettu kulutusmaito ja huoneenlämpöinen voi sekä suola ja muskotti.  Viimeistele sose lisäämällä tuore pinaatti.

Aseta pinaattiperunasose lautaselle ja uunissa haudutettu lipeäkala sen päälle. Nosta lusikalla uunivuoasta maustunutta oliiviöljyä kastikkeeksi.  Koristele lopputulos viipaloiduilla sitruunankuorilla.


Keitin kuitenkin valkoista riisiä, ja lisäsin pakastepinaatit joukkoon, sekä kaadoin sekaan uunivuoasta maustunutta oliiviöljyä kastikkeeksi, mikä sopi tuohon oikein hyvin.

Tämänlainen proteiinipitoinen kokonaisuus ei ole hinnalla pilattu ja moni jättää lipeäkalan ostamatta karsean hajun vuoksi, ja pitkän vaivalloisen liotuksen pelossa. Itse en huomannut suurempia hajuja(eikä se kai ihme olekkaan). Ja liotusta en tehnyt ollenkaan, silti tuli kohtalainen lopputulos. Täytyy tehdä uudelleenkin =)

Juomaksi tehtiinkin sitten sitruuna-greippijuomaa. Tuore sitruuna blenderiin ja siitä kannuun, tietty hammasystävällinen laimennus ja saadaan valmista fressiä kehoa alkalisoivaa juomaa.

Säilyy 3-5 päivää jääkaapissa mutta varmuuden vuoksi juon parissa vuorokaudessa.
Yhdesta sitruunasta saa 2-3 litraa valmista juomaa. Tällä kertaa lisäsin Kaitsumaisesti greipin sekaan, sopi ihan hyvin mielestäni.


Kuvat 6-7. Sitruunamehun monimutkainen valmistus.


Lipeäkala pitänee syödä ennen joulua sillä yskänen käski kertoa että Wotkinilta on tulossa melko iso kinkku via JeiS, ja mahdollisesti myöskin autotallissa on v*tun kovaa reeniä, johon itekkin pääsee jo osallistumaan navan puolesta.

Tämä taitaakin olla viimeinen päivitys ennen joulua joten haluan toivottaa kaikille lukijoille hyvää joulua, muistakaa syödä hyvin ja muistakaa myös se ettei ole väliä mitä syö joulun ja uuden vuoden välissä vaan se toinen väli ;)  Ja sitten se pakollinen naamakuva päivitykseen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti