perjantai 18. tammikuuta 2013

Alkuviikon yritykset

Treenattu on normisti, tiistaina otettiin yläkropalle isoja liikkeitä.

 
1.T-kulmasoutu 15x80kg, 100kg 4,5,6,6kpl -> viimeiseen pudotus 15x80kg     

2.Vinop kuoletuksilla, jyrkähko kulma, pysäytyksillä 80kg 6,6,6,10kpl RP

3.Leuat vastaotteella 25kg 3x4kpl

4.Pystypunnerrus seisten 50kg 3,4,5,5kpl

5.Dippi 25kg 3x10kpl, heti perään viparit seisten 17,5kg kp 10kpl, ja vielä muutamat viparit ja thats it, reilu tunti meni ja ylakroppa kiittää
 
 

 

 
Keskiviikkona olikin sitten työpaikan virkistyspäivänä ohjelmassa seinakiipeilyä, ei mennyt kovin vahvasti mutta kivaa oli!      


 

Ylhäältä alas tullessa köysi sattui taipeen kohdalle, ja tuttuun tapaan päässä soi ”pain and gain!!111”. Tällä kertaa tuli vain sitä ensimmäistä eikä siitä sen enempää. Joka tapauksessa, erityisesti boulderointi oli hauskaa, ja varmaan tulee käytyä uudelleen, mutta lajille usein käyminen ei tee hyvää.


Torstaina tehtiinkin sitten vetäviä melko extemporesti.


1.Ylätalja kahvalla 10x80kg,10x90kg,100kg 4x6-8kpl -> vikaan 10x80kg

2.Pull over tangolla& narulla vuorotellen 6x12-20kpl,

-100 täyteen vaikka väkisin-periaatteella lyhyillä tauioilla ja rest-pauseilla

3.Hauiskääntö 17,5kg:n kp 5 sarjaa erilaisilla variaatioilla

4.Hauiskääntö taljassa 3x15kpl, 30sec tauot


Puoleen tuntiin meni, alusta loppuun käytännössä ilman taukoja ja hyvin meni perille!


Tänään oli jalkapäivä


1.SJMV 50kg:n kp 15,20kpl

2.Yhden jalan prässi 25kg 100kpl per jalka ilman taukoja

-menee väkisinkin myös etureisille, mutta onneksi takaosastokin ottaa hittiä, kun asettelee jalan tarpeeksi ylös

3.Jalannostoja 4x8-12kpl -> vikaan superina vatsat ylätaljassa 8x45kg

4.Pohkeet seisten hack 80kg 60kpl RP, hitaasti tehtynä

5.Voimapyörä ->pidot punnerrusasennossa 2x(20 -> max)

6.Takareisikoukistus istuen 75kg 25,25,15,10,10,5kpl (100)

Reilu tunnin jumppa ja huono aaltoili hyvästä spiritistä laattakoomailuun, treenin jälkeen oli kuitenkin fiilis katossa vaikka hieman hakattu.
 
 
 

 
 
 
 
Näin pakkasilla alkaa meikäläisen vanhan miehen selkä välillä oireilemaan, ja onneksi tällä viikolla postista tulikin zero point-selkätuki, jota olen nyt pitänyt ulkoillessa esimerkiksi perjantaina kun päästiin vihdoin niihin kunnon pakkasiin.

 


 

No, tätä pikkusiimaa kuntoutetaan ja toivottavasti siitä tulee vielä ehjä ja vahva, vaikka ne maven 200kg+ sarjat taitaa olla viisainta jättää meikäläisen kohdalta tekemättä tulevaisuudessa. Tästä päästäänkin aasinsillalla siihen, kun esimerkiksi pakkotoistolla on vellonut viimeaikoina jälleen keskustelua/päivittelyä siitä miten suomalaiset kehonrakentajat ovat maailman vahvimpia ja samalla myös sitä häntäpääluokkaa. Näin yleisesti, onhan täällä muutama oikeasti kovakin nimi. Mielestäni siinä on miettimisen paikka vaikka osaltaan ”isot painot-isot lihakset” pitääkin paikkaansa. Valitettavan usein sitä kuulee että: ”Aloin rinnan repeämisen jälkeen pakon sanelemana treenaamaan pienemmillä painoilla, ja olen nyt huomannut sen tuoneen lihaksia enemmänkuin koskaan”  Mitä jos tuon olisi ennakoinut ennen loukkaantumista? Itse treenaan melko pienillä painoilla, mutta niin vaan olen onnistunut näinkin vaurioitumaan vaikka olevinaan on varottu ja huollettu. Tekniikassa toki on ollut hakemista ja on edelleen, välillä sitä innostuu ja vahinko sattuu kun sitä vähiten odottaa. Tyhmän miehen pääperiaate kuitenkin on täälläkin voimassa eli ei tee jos tuntuu vähänkin pahalta plus pää pystyssä. Niillä pääsee jo melko pitkälle =)

 

Kylmä totuus kuitenkin on ettei huipulle ole asiaa jos ei itseään ja kroppaa laita täysillä likoon ja se sisältää väkisinkin samalla loukkaantumisriskin, jota vaan ei voi eliminoida pois, tai sitten tekee hommat liian kevyesti. ”Urheilija ei tervettä päivää näe” sanontaa ei olla sattumalta keksitty. Vaikka sitä huoltaa kroppaa ja tekee liikkeet puhtaasti niin jos ”Eye of the tiger” vaan on päällä vuodesta toiseen ja kuormitus kovaa, loukkaantumisriskiä piilee. Vaikka tässä onkin melkolailla itsestäänselvää asiaa monille niin itse huomaan monesti laiminlyövän näitä asioita osittain ajan puutteen takia vaikka tinginkin enenemässä määrin yöunista lihashuollon vuoksi. Töitä on tehtävä, läheisetkin vaatii aikaa, joten treenien lisäksi voin rehellisesti sanoa ettei aina ole ihan parhaat olosuhteet lihashuollolle, mutta parhaani yritän.

 

Lähdenkin tästä syömään ja venyttelemään, ja syömään lisää, unienergiavarastot täyteen ja viikolla kertyneet univelat taas kerran pois, velvoitteiden ollessa pari päivää offilla. Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti